Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ е носител на наградата „ПроСпорт“ за 2015 г.

Спортен клуб по вдигане на тежести  „Родопа“  е  носител на наградата „ПроСпорт“ за 2015 г.

Сертификати за признателност и съпричастност към Спешъл Олимпикс получиха Величко Чолаков и ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ Спортен клуб по вдигане на тежести /СКВТ/ „Родопа“ – Смолян е носител на наградата „ПроСпорт“ за 2015 . Плакетът се присъжда за работата на клуба с деца със специални потребности. СКВТ „Родопа“ през 2015 г. спечели и реализира програмата на ММС „Спорт за деца и младежи с увреждания и деца в риск”, програма в която участва и Чудомир Бачочев. Величко Чолаков получи Сертификат за признателност, за доброволческата работата с нашия участник в Световните летни игри на СО в Лос Анжелис 2015 г. Основно училище „Проф. д-р Асен Златаров“ Смолян получи сертификат за дългогодишното партньорство на училището към Спешъл Олимпикс България /СОБ/ . Учебното заведение всяка година е домакин на Регионалните игри на СОБ по футбол и народна топка.

Официална церемония се проведе в Музея на спорта, Национален стадион Васил Левски, в София. Събитието се организира от фондация „Достъп до Спорт” , на която бяха връчени годишните награди «ПроСпорт» за развитие на доброволчеството в подкрепа на спорта за хората с увреждания в следните категории: гражданска организация, училище, университет, спортна организация, държавна институция, корпоративен партньор, доброволец, медия, община и треньор. Инициативата се осъществява в партньорство с БСФС и СОБ. На церемонията по връчването на наградите националният директор на СОБ Христо Христозов е посочил, че община Смолян е пример за другите общини по отношение работата с хората със специални потребности и взаимодействието на администрацията с останалите институции в името на децата.

Като изключим Софийска община, Смолянската е единствената, която участва в летните и зимните игри на СОБ. Това съобщи Даниела Каркелова, която присъстваше на събитието и отговаря за спорта в общината. Христозов е обявил, че отново получаваме квота за Зимните игри на СО в дисциплината „Ски бягане”. Керкелова посочи , че Общината съвместно с Ресурсния център в Смолян и останалите институции ще продължават да работят в правилната посока. За пореден път спорта е доказал, че е средство за интегриране в социалната среда на всички хора, освен всички други качества, които притежава. Припомняме, че миналата година Община Смолян получи сертификат за признателност и съпричастност към СОБ.

Вирни се горе