Спартакиада за учениците от средните училища се провежда в Смолян

Спартакиада за учениците от средните училища се провежда в Смолян

Спартакиада за учениците от средните училища се провежда в Смолян на 29 и 30 октомври т.г. Състезанието се осъществява с финансовата подкрепа на Българския спортен тотализатор със съдействието на община Смолян и ФК „Родопа – 1927”-Смолян. Домакин и организатор на проявата ПГС „Никола Йонков Вапцаров”. Тийнейджърите демонстрират спортни умения по футбол, волейбол, баскетбол и тенис на маса. Спартакиадата е посветена и на 101 години от Освобождението на Родопите. В състезанията участват 250 ученици.

Зам.-кметът Марин Захариев награди отборът на ПМГ „Васил Левски” , който се класира на първо място по волейбол след изигран финал с отбора на ГПЧЕ „Иван Вазов”. Радвам се, че се е получило добро състезание и е победил най-добрият, каза зам.-кметът. Той посочи, че много хора изявяват желание да спортуват и затова община Смолян организира повече спортни прояви. Скоро предстоят и Ученическите игри, които се провеждат традиционно всяка година .

Захариев пожела успех на състезателките, техните ръководителки и благодари на организаторите, без които спортната проява нямаше да се осъществи. Зам-кметът обясни, че волейболът е един от любимите му спортове и в свободното си време го практикува с удоволствие.

Главен организатор на състезанията е Даниела Керкелова, която отговаря за спортните дейности в община Смолян. След като приключат всички състезания на сайта на община Смолян ще бъдат обявени резултатите и класирането в отделните видове спорт.

Вирни се горе