Сноубордистът Радослав Янков е спортист на община Чепеларе за 2014 година

Сноубордистът Радослав Янков е спортист на община Чепеларе за 2014 година

Радослав Янков – сноуборд, е спортист на община Чепеларе за 2014 г. 21-во място в паралелния слалом, 25-то място в паралелния гигантски слалом на Олимпийските игри в Сочи 2014 г. и 18-то място в паралелния гигантски слалом в Кареца (Италия) са най-добрите му постижения за изтичащата година. Той получи приза от Виктор Майгуров, настоящ вицепрезидент на Международната федерация по биатлон, на церемония, състояла се на 23.12.2014 г., след коледния концерт на Общински детски комплекс.

Първи подгласник в същата категория „Олимпийски спортове” стана Стефан Присадов – алпийски дисциплини. Той е участник в Олимпийските игри – Сочи 2014 г., шампион от Държавното първенство и носител на купа ,,България”- мъже за 2014 г.

Антон Синапов – биатлон, e вторият подгласник. Неговите постижения са: трето място в спринта на 10 км. за младежи на Световното първенство в Тюмен (Русия), девети в преследването на Световното първенство за юноши в Преск Айл (САЩ) и носител на купа ,,България” – младежи за 2014 г.

В категория „Неолимпийски спортове” Стоян Андреев – силов трибой, за 5-ти път е носител на приза. Той грабна златото в дисциплината мъртва тяга с 390 кг. в категория до 125 кг. на първенството в САЩ.

Златният медалист в личния и отборен шампионат по тенис на маса на Малките общини, заел също и 2-ро място с отбора на СОУ ,,Васил Дечев” от Първенството на МОН, провело се в Чепеларе, Иван Губеров получи приза „Младата надежда” на Община Чепеларе, съобщиха от местната администрация.

Вирни се горе