Сноубордистът Радослав Янков е спортист на годината на Чепеларе

 Сноубордистът Радослав Янков е спортист на годината на Чепеларе

Сноубордистът Радослав Янков е спортист №1 на Чепеларе за 2016 г. Именитият ни състезател получава приза на родопския град за четвърта година. На второ място в анкетата се нареди биатлонистът Антон Синапов, а трети е Стоян Андреев – силов трибой.

Отличията на тримата състезатели ще бъдат връчени на последното заседание на Общински съвет в Чепеларе, което ще се проведе в петък.

Радослав Янков зае третото място в националната анкетата “Спортист на годината”.

Янков се състезава в две дисциплини – паралелен гигантски слалом (PGS) и паралелен слалом (PSL). Личен треньор му е Георги Атанасов.

Радослав Янков се нареди на 21-во място на паралелен слалом и 25-та позиция на паралелен гигантски слалом на Олимпийските игри в Сочи през 2014 година. На 12 декември 2015 година печели старт от световната купа по сноуборд в италианския град Кареца. Янков печели старта в паралелния гигантски слалом, като зад него оставаха звезди като Андрей Соболев и Вик Уайлд. След като спечели и състезанието в Бад Гащайн на 8 януари и записва няколко класирания в топ 10, Янков получи и световната купа на FIS в сноуборд слалома.

Вирни се горе