Смолянски бойци на върха в държавата по джу – джицу

Смолянски бойци на върха в държавата по джу – джицу

За времето от 19.05 до 20.05.2018г. в град Ловеч се преведе отворено държавно първенство по джу – джицу за състезатели на Българска Джу – джицу Федерация. В състезанието взеха участие повече от 300 състезатели от цялата страна. БУДОКА – СМОЛЯН взе участие в турнира с общо 4 състезателя, като в резултат завоюва общо пет медала.

В дисциплина файтинг златото грабна Димитър Димитров, който се състезава в най – тежката категория. Димитров се състезава и в дисциплините специална самозащита и бразилско джу – джицу, като в резултат спечели общо три медала за СК“БУДОКА – България“. Медали за клуба спечелиха още Емил Ковачев, Йоан – Асен Тодоров и Калоян Дарджиков.

Състезанието се организира от Българска джу – джицу федерация и Българска федерация по полицейска лична защита, като мероприятието се провежда ежегодно с цел подбор на състав за националния отбор по джу – джицу на България. Нивото е изключително високо, а участието на всеки уважаван боен клуб в това състезание е въпрос на чест, коментира Председателя на СК“БУДОКА – СМОЛЯН“ сенсей Емил Ковачев.

Вирни се горе