Смолянчанин спечели още една квота за Сочи

Смолянчанин спечели още една квота за Сочи

България получи още една допълнителна квота за Зимните олимпийски игри в Сочи. Тя е за снобордиста Радослав Янков, който ще се състезава в две дисциплини – паралелен гигантски слалом(PGS) и паралелен слалом(PSL).

Радослав Янков ще навърши 24 години в неделя, роден е в Смолян, висок е 193 см и тежи около 90 кг. Той се подготвяше до последно и остана резерва за предишната олимпиада във Ванкувър. Радослав е двукратен световен шампион за юноши – на PSL от Ван Маленко 2008 г. и на PGS от Нагано 2009. Преди това още през 2007 г. спечели злато на Европейския младежки олимпийски фестивал в Хака (Исп).

Има 42 старта за Световната купа, като най-доброто му класиране е 25-о място на PSL в Ла Молина през 2008 г. Негов личен треньор е Георги Атанасов. Двамата ще пътуват за Сочи на 11 февруари, тъй като състезанията им са на 19 (PGS) и 22 (PSL) февруари от 07.15 до 13.15 ч. българско време. До тогава Радослав ще стартира за Европейската купа този уикенд в Италия и в още един старт за Световната купа следващия уикенд, след което ще се подготвя в България до заминаването си за Сочи.

Вирни се горе