Смолян ще бъде домакин на I международен лагер по спортни танци, организиран от PG Dancestudio

 Смолян ще бъде домакин на I международен лагер по спортни танци, организиран от PG Dancestudio

Смолян ще бъде домакин на I международен лагер по спортни танци, организиран от PG Dancestudio – Павлина Георгиева /Paula George/- Смолян и Добрина Паричкова – Бургас.

Събитието е под патронажа на Община Смолян. В периода от 27.08. – 30.08.2018 г. в спортна зала “Величко Чолаков” ще се съберат 50 състезатели по спортни танци от цяла Европа – Германия, Италия, Испания, Словакия, Франция, Швейцария, Русия, Румъния и България. Участие в подготвителния лагер ще вземат три от двойките на световния финал по спортни танци: Светлана Гудино – двукратна европейска шампионка, майстор на Русия по спортни танци и основен претендент за Европейската титла тази година; Елена Саликова и Чарлз Шмит – шампиони на Франция; Роса Карне – шампион на Испания и Винченцо Маринело – шампион на Италия. Международен състав от Италия, Франция, Румъния, Русия и България ще бъдат треньори на подготвителния лагер.

На 29.08.2018 г. жителите и гостите на града ще имат възможността да се потопят в магията на спортните танци в Деня на отворените врати от 18.00 ч. Входът ще бъде свободен.

Освен наситена тренировъчна програма състезатели и треньори ще се докоснат до забележителностите на региона.

Вирни се горе