Смолян домакинства на зоналния етап по волейбол от Ученическите игри 2012/2013 г.

Смолян домакинства на зоналния етап по волейбол от Ученическите игри 2012/2013 г.

На 14 април Смолян ще бъде домакин на зоналното първенство по волейбол за момичета и момчета 5-7 клас. Състезанието започва с техническа конференция в 9 часа в Спортната зала. В зоналния етап ще участват училищни отбори – победители от областните етапи на Ученическите игри 2012/2013 г.

Ученическите игри са част от Националния спортен календар на МОМН за 2012/2013 г. До този момент са проведени общинските и областни етапи от игрите, а през април текат зоналните първенства по видовете спорт. Състезания се провеждат по общо 8 вида спорт в три възрастови групи – 5-7, 8-10 и 11-12 клас. Област Смолян е в седма зона заедно с областите Пазарджик и Пловдив и нашите отбори ще се състезават с техните представители.

На 14 април в зоналното първенство по волейбол и при момчетата, и при момичетата 5-7 клас, Смолянска област ще бъде представлявана от училищните отбори на СОУ „Н.Вапцаров” – с. Борино – победители в областния кръг.

Град Смолян ще е домакин на още едно зонално първенство по волейбол – за юноши и девойки 8-10 клас. Състезанието ще е на 21 април, отново в Спортната зала. При юношите представител на област Смолян ще е училищният отбор на ПГИ „Карл Маркс”, а при девойките – отборът на СОУ „Христо Ботев” – Девин.

На 27 април пък Златоград ще домакинства на зоналния етап по баскетбол за юноши и девойки 8-10 клас. Тогава срещу отборите от Пазарджишка и Пловдивска област ще се изправят победителите от областния етап в област Смолян – отборът на СОУ „Антим I” – Златоград – при юношите, и на ГПЧЕ „Иван Вазов” – при девойките.

Областни първенци и съответно участници в зоналния етап са още училищните отбори по волейбол на ГПЧЕ „Иван Вазов” – юноши 11-12 клас, и СОУ „Христо Ботев” – Девин – девойки 11-12 клас. Те ще пътуват за Пазарджик на 20 април, когато ще се проведе зоналния етап в тяхната възрастова група. Отборите на ГПЧЕ „Иван Вазов” – Смолян – юноши и девойки 11-12 клас играят в зоналното първенство по баскетбол на 13 април в Пловдив.

Зоналният етап по баскетбол за момчета и момичета 5-7 клас е в Пазарджик на 19 април, наши представители са отборите на ОУ „Васил Левски” – Златоград. Училищните отбори по шах на ОУ „П.Р. Славейков” – с. Средногорци – момичета и момчета 5-7 клас, и на СОУ „Христо Ботев” – Девин – юноши и девойки 8-10 клас, участват в зоналния етап, който се провежда на 13 април в Пловдив.

В тенис на маса представители на област Смолян са отборите на СОУ „Васил Дечев” – Чепеларе – момчета и момичета 5-7 клас, както и юноши 8-10 клас, а при девойките 8-10 клас – отборът на ПМГ „Васил Левски” – Смолян. Техните срещи са на 20 април в Пловдив. Три дни преди това – на 17 април в Пазарджик е зоналният етап по бадминтон, където ще ни представят отборите на ОУ „Юрий Гагарин” – Смолян, момичета и момчета 5-7 клас, и на ПГИ „Карл Маркс” – юноши и девойки 8-10 клас. За зоналното първенство по лека атлетика заминават 4 училищни отбора от Смолянска област – СОУ „Христо Ботев” – Баните – момчета, ОУ „Проф.д-р Асен Златаров” – момичета, ПМГ „Васил Левски” – Смолян – юноши и СОУ „Христо Ботев” – Баните – девойки.

Състезанията на лекоатлетиците са на 21 април в Пловдив. Отново Пловдив е домакин на срещите от зоналното първенство по футбол. При юношите 11-12 клас мачовете вече са изиграни, представителят на област Смолян – отборът на СОУ „Антим I” – Златоград се е представил достойно, въпреки загубата си с 4:2. В мачовете при момчетата 5-7 клас област Смолян ще представя отборът на СОУ „Отец Паисий” – Смолян, а при юношите 8-10 клас – отборът на ПГИ „Карл Маркс” – Смолян. Срещите са на 16 април на стадион „Пловдив”. Отборите победители в зоналните първенства се класират за финалите. Вече е ясно, че Смолян ще домакинства на финали по волейбол за юноши 11-12 клас на 8-11 май и за момчета 5-7 клас на 6-9 юни. Златоград също е домакин на финали по баскетбол за юноши 8-10 клас от 16 до 19 май.

Вирни се горе