ЦСКА замина за Москва

ЦСКА замина за Москва

Отборът на ЦСКА излетя рано тази сутрин за Москва. Утре от 19,00 ч. българско време червените ще излязат в реванша с местния Динамо от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Първият мач преди седмица, игран на стадион „Васил Левски" завърши 0:0.

В самолета с играчите се качиха двама от шефовете в клуба Венци Живков и Иво Иванов. Очаква се собственикът Димитър Борисов да се присъедини малко по-късно през деня.

Червените отпътуваха от аерогара „София" точно в 08,00 ч. На летището ръководители, треньори и футболисти изразиха отпимизъм за предстоящия сблъсък.

„Целта ни е да вкараме един гол в Москва и да продължим. Слушахме заканите на играчите на съперника, но ние няма какво да губим, отиваме да спечелим и изобщо не сме притеснени", коментира Венцислав Живков. Той бе категоричен, че премиите за отбора са определени още преди старта в евротурнирите, а допълнителни бонуси ще се коментират след края на мача с Динамо.

“Отиваме в Москва, за да бележим голове. Създаваме положения, играем добре, така че се надявам да ги елиминираме. Руи Мигел не е в групата, защото не мога да взема всички. Ако можех, щях да взема целия дублиращ отбор, но няма как да стане”, заяви старши треньора Любослав Пенев.

“Тръгваме за един добър резултат, надявам се да ги отстраним и продължим напред. Спокойни сме, всички сме в отлично настроение, дано се и върнем в такова. Нямаме бюджет от 60 милиона като Динамо, за да има от какво да се притесняваме. Надявам се да покажем добра игра и да зарадваме нашите фенове”, заяви капитанът на отбора Тодор Янчев.

Съотборникът му Кирил Котев си пожела и късметът да е на страната на ЦСКА. „Трябва да вкараме гол. Очаквам двата отбора да излязат за победа, пък не знам какво ще се получи. Важно е ние какво ще покажем. Лично ние сме спокойни преди мача, няма никакво напрежение и излизаме на терена, за да продължим напред", заяви Котев при заминаването.

Думите му за спокойствието в отбора потвърди и нападателят Тодор Тимонов. „Няма напрежение, настроението е добро. Отиваме в Москва за победа. Получих почивка в последния мач, сега ще видим дали ще играя или няма да играя. Важното е да спечелим", сподели той.

Вирни се горе