Първи ски-лагер за децата на Българската армия

Първи ски-лагер за децата на Българската армия

Сдружение на жените военнослужещи и Фондация „Деца на Българската армия“ са организатори на Първия ски-лагер за децата на Българската армия, който ще се проведе в хотел “Хармония” – к.к.Пампорово от днес,17 до 22 март 2013г.

Проектът се реализира с подкрепата на Министерството на отбраната, командването на Сухопътните войски и Пампорово АД. В него ще вземат участие над 50 деца, ученици и студенти на възраст от 6 до 25 години. В продължение на шест дни те ще се обучават в групи до 10 човека разделени в зависимост от техните възможности – начинаещи или напреднали скиори. Всяка група ще има отделен ски инструктор и ще бъде придружавана от военнослужещи от 101-ви алпийски батальон на Сухопътните войски. Ще бъдат организирани игри на открито и снежни разходки в к.к.Пампорово, посещение в 101-ви алпийски батальон и Планетариума в град Смолян. Вечерите ще бъдат запълнени с игри, забавления, плувни занимания, тенис на маса и боулинг.

На успешно завършилите курса ще бъде издаден сертификат за ски обучение.

С реализирането на проекта за детски ски-лагер, участващите организации и институции ще подпомогнат Фондация „Деца на Българската армия“ да изпълни своята основна задача да подпомага социалната интеграция и личностната реализация на деца на военнослужещи, загинали при или по повод изпълнение на военната служба и на деца на граждански лица от Министерството на отбраната, загинали при трудова злополука.

Желанието на организаторите е да превърнат това зимно приключение в традиция и незабравим спомен за децата на Българската армия.

Откриването на ски лагера ще се състои на 18.03 от 10.00 часа на Ски Център 2 – Малина. В него ще вземат участие командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, председателят на Сдружението на жените военнослужещи подполковник Невяна Митева, командирът на 101-ви алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров, управителят на Фондация „Деца на Българската армия“ Игнат Игнатов, Георги Карамитев – Директор спортна дейност „Пампорово“АД, Захари Шопов – Директор Инфраструктура „Пампорово“ АД, родители и военнослужещи от 101-ви алпийски батальон – град Смолян.

Вирни се горе