Състезание по плуване „Златна рибка” се проведе в Златоград

Състезание по плуване „Златна рибка” се проведе в Златоград

Повече от 70 ученици от Златоград, Смолян и Кирково през почивните дни премериха сили в състезанието по плуване „Златна рибка” в Златоград. Проявата бе организирана от „Плувен клуб” Златоград и е част от спортния календар на Община Златоград за 2013 г. Състезанието бе за ученици от Първи до Четвърти клас. Басейнът на ОУ „Васил Левски” Златоград посрещна много участници, родители и гости, които аплодираха спортните постижения на децата. Басейнът функционира втора година, както за учениците от общинските училища, така и за свободен достъп за всички в извънучебно време.

Директорът на Златоградския плувен клуб Огнян Георгиев даде старт на състезанието. То протече изключително оспорвано в 3 дисциплини – 25 м свободен стил, 25 м- гръб, 25 м крака свободен стил за най-малките. Всички участници получиха грамоти от Община Златоград, а първите трима от всяка дисциплина бяха отличени с медали от Управителния съвет на клуба,съобщи Пламен Чингаров.

Следващата ученическа плувна проява е през май в Кирково, а в началото на юни, участниците очакват да премерят сили и на басейна в Смолян, където ще бъде отбелязана и Седмицата на водното спасяване.

Вирни се горе