Запалиха огъня на регионалните игри Спешъл Олимпикс в Смолян

Запалиха огъня на регионалните игри Спешъл Олимпикс в Смолян

Днес в ОУ „Проф.д-р Асен Златаров” в Смолян, по традиция, бе даден старт на регионалните игри на Спешъл Олмпикс България. Беше запален огънят на толерантността, който да грее, свети и да призовава към честна игра. Учениците ще демонстрират умения по футбол и народна топка, а състезанията се провеждат в двора на училището, съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

Зам.-кметът Марин Захариев благодари на директора Николай Колев и колектива на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров” за организацията за провеждане на спортния празник и пожела спортсменска игра , много емоции и успех в състезанията. Той благодари и на Ресурсния център в Смолян и на ОД на МВР за участието им в организацията по провеждането на игрите. Гости на тържеството бяха още Теодора Щерева от РИО на МОН, Емил Иванов –представител на България за Спешъл Олимпикс, както и двамата състезатели изтеглени със жребий за участие в международните летни игри в белгийския град Антверпен – Димитър Соколов и Вероника Демирева.

Спешъл Олимпикс България продължава кампанията „Да играем заедно” за промоция на интегрирания спорт сред деца и младежи с интелектуални затруднения и без такива. Кампанията се подкрепя традиционно от УНИЦЕФ, Спешъл Олимпикс Европа, Български футболен съюз и Българския съюз за физкултура и спорт по време на Европейската футболна седмица 2014. Регионалните спортни празници „Да играем заедно” се подкрепят от Български футболен съюз в рамките на програмата на УЕФА „GRASSROOTS”, над 50 български общини, фондация „ПроСпорт” и от над 150 доброволци от 50 български града.

Вирни се горе