С поход в Смолян ще бъде отбелязан Световният ден на ходенето

С поход в Смолян ще бъде отбелязан Световният ден на ходенето

На 6 октомври, от 11.00 ч ., от пространството пред кино „Дружба” до местността „Балиева вода” ще се проведе поход с участието на всички желаещи да подобрят своята физическа активност, без оглед на пол и възрастова граница. За участниците в похода ще бъде осигурена вода от страна на Община Смолян. Инициативата ще премине под егидата на кмета Николай Мелемов, съобщиха от пресцентъра на общината.

Проявата, която е от календара на Международната асоциация „Спорт за всички”, цели популяризирането на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за всички, както и като великолепна възможност за участие на хора от третата възраст и хора в неравностойно положение.

Ходенето е най-естествената форма на движение, може да се практикува от всеки, свободно, навсякъде, по всяко време и не изисква финансови средства.

Световният ден на ходенето се провежда ежегодно в целия свят от 1992 година, когато на 7 юли в Бразилия, под председателството на световноизвестния футболист Пеле по улиците на Рио де Жанейро излизат 250 000 жители на града, между които са вицепрезидентът на САЩ Ал Гор, голямата американска актриса Шърли Маклейн и други видни личности. В България се провежда ежегодно от 1993 година в цялата страна.

Каним всички желаещи да поддържат здравето си и добрата си форма, да се включат в инициативата, призоваха от общината.

Вирни се горе