„Родопа“ загуби от „Локомотив“ с 0:4 в мач за Купата на България

„Родопа“ загуби от „Локомотив“  с 0:4 в мач за Купата на България

„Родопа“(Смолян) загуби 1/16 финалите за Купата на България от „Локомотив“(Пловдив) с 0:4. Двубоят се игра на Стадион „Септември“ в смолянският квартал „Райково“ през близо 3 000 фена.

Резултатът бе открит още в 3 – та минута, когато Георги Минчев откри резултата след дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Стефан Киков. Отново Минчев успя да удвои резултата в 18 –та минута, а Венсан Марсел вкара за 3:0 за „Локомотив“. През второто полувреме Георги Минчев успя да оформи своя хеттрик в срещата, като реализира третото си попадения в 65 – та минута. Гостите можеха да запишат и по- изразителен резултат, но в края на мача Бирсент Карагарен пропусна да реализира дузпа, дадена за нарушение на Владимир Драмалиев, и спасена от Стефан Дафовски. Малко преди това имаше и игра с ръка от страна на Любомир Петров от домакините. Така, тимът от Пловдив продължават в престижните надпревари.

Преди мача стана ясно, че футболистите на „Локомотив“ се включват в благотворителната акция в подпомагане на малкия Виктор Иванов от Златоград, за който се събират средства за рехабилитация в чужбина. За целта, футболистите от Пловдив дариха топка с техни автографи, както и фланелка на капитанът Димитър Илиев, които ще бъдат предложени на благотворителен търг, а средствата ще бъдат дарени на детето. Организатори на проявата са от детския футболен турнир за Купа Златоград:

https://www.facebook.com/ZlatogradCup2021/

Вирни се горе