„Родопа-Смолян“ стартира с победа сезона, разби „Свиленград 1921“ с 3:1

„Родопа-Смолян“ стартира с победа сезона, разби „Свиленград 1921“ с 3:1

„Родопа-Смолян“, стартира с победа пролетния сезон на Трета лига – Югоизточна група, след като победи тима на „Свиленград 1921“ с 3:1. Двубоят се игра днес, на Стадион „Септември“, в кв.“Райково“ пред няколко стотин фена. И трите попадения за смолянския тим са дело на Теодор Стефанов, а почетното попадение за гостите бе дело на Василен Марков.

Двубоят започна повече от добре за домакините, като още в 3-та минута, отборът водеше в резултата, след точно попадение на Стефанов. Последваха много добри положения и за двата отбора, но тимът воден от Юлиян Сюрджиев показа по-добра класа и съвсем заслужено в 31 – та минута „зелено-белите“ вече водеха с 2:0. До края на полувремето , гостите успяха само веднъж да застрашат противниковата врата, но намесата на класният страж на „Родопа-Смолян“ Здравко Чавдаров, неутрализира мераците на „Свиленград 1921“.

През вторите 45 – минути, футболистите на „Родопа-Смолян“, отново бяха по-добрите на терена и в 70 минута, Теодор Стефанов направи резултата класически – 3:0.

Единственото попадение за тима на Свиленград падна малко преди края на мача и бе дело на Василен Марков, което се оказа и последното попадение за мача.

„Доволен съм от мача и резултата. Имаше напрежение, като за начало на сезона, желаехме победата“, коментира старши треньорът на „Родопа – Смолян“ Юлиян Сюрджиев.

Победата за тима от Смолян, е много добро начало за вторият сезон на Аматьорската група и дава заявка за добро представяне през пролетта.

Вирни се горе