Родопа“ разби „Карнобат“ с 7:1

Родопа“ разби „Карнобат“ с 7:1

„Родопа“(Смолян) разби „Карнобат“ с 7:1. Двубоят от 19 – ия кръг на Трета лига- Югоизточна група се игра днес на Стадион „Септември“, в смолянският квартал „Райково“. С голове на Теодор Стефанов, Даниел Кутев, Адриан Сюрджиев, Николай Тихомиров, Чавдар Палагачев и Елмир Мустански домакините записаха най-изразителната си победа от началото на шампионата. Единственият гол за отбора от Карнобат бе дело на Данаил Стаматов.

Първи резултата откриха гостите чрез Стаматов, който успя след изпълнение на фал от близо 30 метра да изпрати топката в долният ляв ъгъл на Стелиан Ангелов. Отговорът на отбора от Смолян обаче не закъсня. Само четири минути по-късно, капитанът на „зелено-белите“ успя перфектно да изпълни отсъден наказателен удар пред вратата на „Карнобат“. Изстреляната топка от Стефанов премина през стената на гостите и се заби в долният десен ъгъл на Борислав Тотев. В 37 – та минута Валентин Иванов спъна в наказателното поле на „Карнобат“ Даниел Кутев, заради което главният съдия в двубоя Христос Паликаров отсъди дузпа в полза на домакините. Наказателният удар бе изпълнен от Кутев, който не сбърка и направи резултата 2:1. Отново той успя да вкара гол в 46 – та минута след изпълнен корнер.

Второто полувреме започна отново много силно за „Родопа“. В 65 – та минута, Адриан Сюрджиев успя да се разпише, след като направи няколко пропуска преди това. Той се пласира добре пред противниковата врата и след добра асистенция на Иван Ангелов, Сюрджиев вкара топката в опразнената врата на гостите. До 5:1 се стигна след гол на Николай Тихомиров, който с удар извън наказателното поле успя да вкара топката за пети път в мрежата на отбора от Карнобат. Последваха няколко смени извършени от старши треньорът на „Родопа“ Юлиян Сюрджиев, който пусна в игра няколко млади надежди на тима, като на вратата застана Костадин Борисов. Една от смените, Чавдар Палагачев се отблагодари по най-добрия начин за даденият му шанс, като в 85 – та минута направи много добро разиграване пред вратата на противника, изстреля топката от малък ъгъл, тя срещна крака на играч в червено и след рикошет влезна за шести път в мрежата на Тотев. Крайното 7:1 бе оформено от Елмир Мустански в 87 –та минута с много красиво изпълнение и диагонален удар. Последният гол също падна, след изпълнение на ъглов удар и разиграване пред противниковата врата.

Вирни се горе