Редица спортни прояви през април в община Смолян

Редица спортни прояви през април в община Смолян

Акцент са проявите на Спешъл Олимпикс България

Акцент са проявите на Спешъл Олимпикс България, съобщи Даниела Керкелова, която отговаря за Спортните дейности в община Смолян, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Днес,22 април /вторник/ от 14:00 до 17:00 часа ще се проведе Регионален спортен празник по футбол и народна топка. Място на провеждането е ОУ „Проф. д-р. Асен Златаров”. Спешъл Олимпикс България продължава кампанията „Да играем заедно” за промоция на интегрирания спорт сред деца и младежи с интелектуални затруднения и без такива. Кампанията се подкрепя традиционно от УНИЦЕФ, Спешъл Олимпикс Европа, Български футболен съюз и Българския съюз за физкултура и спорт по време на Европейската футболна седмица 2014. Регионалните спортни празници „Да играем заедно” се подкрепят от Български футболен съюз в рамките на програмата на УЕФА „GRASSROOTS”, над 50 български общини, фондация „ПроСпорт” и от над 150 доброволци от 50 български града.

Младежки форум „Да играем заедно” – Спешъл Олимпикс продължава развитието на проекта Младежки форуми по време на спортните състезания, в който участват двойки от 1 Спешъл Олимпикс атлет и 1 партньор от училище с интегрирано обучение. На регионалните игри ще се излъчи такава двойка-участник в националния младежки форум по повод Европейските младежки игри 2014. Участниците в младежкия форум са на възраст 11 и 17 години и не участват в съответното състезание. Националната кампания: Стани фен! Мисията на Спешъл Олимпикс е не само да организира целогодишно спортно – състезателна дейност в различните Олимпийски спортове за хора с интелектуални затруднения, но и да осигури възможност да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, връстници и обществеността. Сред основните цели на Спешъл Олимпикс България до Световните летни игри 2015 г. ще бъде да привлече поне още 10 отделни фена, с които всеки български атлет с интелектуални затруднения да сподели своите дарби и успехи. Така през 2015 г. движението на Спешъл Олимпикс в България ще обедини повече от 50 000 българи около ПРИЕМАНЕТО, ВКЛЮЧВАНЕТО И СПОРТА.

На 24 април /четвъртък/ от 14:00 до 16:00 часа ще стартира състезание „Градски сървайвър”, на площад България /Нов център/, за основните училища от Община Смолян 5-7 клас.Партньори в състезанието са община Смолян, ОД на МВР , РЗИ , БЧК и РИО на МОН – Смолян.

На 29 април /вторник/ от 14:00 до 16:00 часа ще се проведе Общинско състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” на площад Свобода /Стар център/, за основните училища от Община Смолян, 7 клас. Партньори в състезанието са община Смолян, ОУ на ПБЗН – Смолян, БЧК – Смолян и РИО на МОН – Смолян. Състезанието е в календара за извън училищните дейности на МОН през учебната 2013/2014 г. То е залегнало и в Спортния календар на Община Смолян.

Вирни се горе