Редица спортни прояви посветени на 100 годишнината се проведоха в Девин

Редица спортни прояви посветени на 100 годишнината се проведоха в Девин

Последния празничен ден 8 октомври на гр. Девин бе посветен изцяло на спорта. Проведоха се общоградски крос и футболен турнир на малки вратички.В спортните прояви се включиха много участници. В общоградския крос участие взеха момичета и момчета в категория учащи до 17 години и възрастни над 18 години,съобщиха от общината.

Специално участие във състезанието взеха кмета на община Девин г-н Цветалин Пенков и г-н Карагегов общински съветник от групата на Герб. Най малкият участник в кроса бе Димчо Георгиев -8 годишен. Всички победители получиха награди лично от кмета на общината Цветалин Пенков.ТЕ се класираха по следния начин:

Учащи до 17 години

1во място – Рангел Абаджиев

2ро място – Емилиян Хавин

3то място – Владимир Чаушев

Възрастни над 18 години

1во място – Ивайло Тодоров

2ро място – Мирослав Бозов

3то място – Сашо Банкатев

Част от спортните прояви посветени на 100 годишнината бе и футболния турнир на малки вратички състоял се на червената площадка в Девин . В него участие взеха деца от Девин и Настан във възрастовите групи 4- 6 клас и 7-8 клас.

Победители във футболния турнир на малки вратички:

Възрастова група 4-6 клас

1во място – 6 /б/клас

2ро място – 6 /а/ клас

3то място – отбор „Светкавица”

Възрастова група 7-8 клас

1во място – отбор „Ракета”

2ро място – Настан

3то място – „Бед бойс”

Главен съдия на футболния турнир беше Съби Кафеджиев. Всички победители в състезанието получиха лично от кмета на община Девин Цветалин Пенков парични награди и медали посветени на 100-години от освобождението на гр. Девин. Пресцентър на Община Девин

Вирни се горе