Радослав Янков втори на Световната купа по сноуборд в Словения

Радослав Янков втори на Световната купа по сноуборд в Словения

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков изпусна за малко трета победа за Световната купа по сноуборд. 25-годишният състезател завърши втори в паралелния гигантски слалом по сноуборд в Рогла (Словения) днес. Във финала той се изправи срещу световния шампион от миналата година Андрей Соболев, но залитане във финалните метри коства победата на българина. Янков завърши на 0.50 сек зад руснака. В малкия финал, в който един срещу друг се изправиха двама представители на Русия, надделя Вик Уайлд срещу Станислав Петков, който остана на +0.87 сек зад него.

Българинът беше пети в квалификациите тази сутрин. На 1/8-финала родният спортист се справи убедително с двукратния световен шампион Андреас Промегер (Австрия). Последва убедително представяне и в 1/4-финала, където Янков отстрани италианеца Едвин Корати, който дори излетя от трасето. В 1/2-финала българинът спечели с 26 стотни и пред руснака Станислав Детков.

Радослав Янков записа две победи за Световната купа по сноуборд от началото на сезона. Талантът от Чепеларе изненада всички с победата си над световния шампион Соболев в италианския зимен център Кареца в първия старт за Световната купа, а след това записа втори успех в Бад Гащайн (Австрия).

Вирни се горе