Радослав Янков бе избран за най-добър спортист през декември

Радослав Янков бе избран за най-добър спортист през декември

Най-добрият български състезател по сноуборд Радослав Янков беше избран за спортист номер 1 на месец декември, след като постигна впечатляващи резултати от началото на сезона. Той записа две победи за Световната купа, лидер е в генералното класиране с 2290 точки, води в подреждането за малката световна купа в паралелния гигански слалом и е втори в класирането в паралелния слалом.

Янков получи 18 гласа от спортните редакции. С 4 гласа е Захари Дамянов, световен шампион по карате киокушин, а с 3 гласа – състезателките по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева, които триумфираха на турнир в Милано.

“Тази награда е голяма чест за мен. Разбрах, че с доста голяма разлика печеля и съм благодарен на всички, които са гласували за мен и са оценили труда ми”, каза Янков.

Той разкри, че няма любима дисциплина от двете, в които се състезава, а тренира еднакво и паралелен гигански слалом, и паралелен слалом. Янков призна, че двете спечелени победи му дават самочувствие, а конкурентите гледат към него с други очи.

“Тези победи за Световната купа ми дават самочувствие и увереност, да бъда по-спокоен, за да мога да карам по-добре. Това самочувствие си е за мен, ще се опитам да карам по-добре в следващите стартове. Конкуренцията със сигурност гледа на мен с други очи след двете победи. Всички са силни. При мъжете няма слаби състезатели особено в Световната купа, така че всички са добри и аз ще се опитвам да се конкурирам с тях в следващите стартове, които остават до края на сезона”, каза още Янков.

Състезателят вярва, че може да спечели Световната купа.

“Имам увереност, че мога да спечеля Световната купа. Това е нормално, тъй като сега съм водач в класирането, но остават още четири старта. Всеки старт е различен, на различна писта, по различен начин, различен ден, така че не мога да имам някакви конкретни очаквания, които да заявя”, добави Янков.

Вирни се горе