За първи път в Пампорово се провежда състезание за "Купа ПИБА 2014"

За първи път в Пампорово се провежда състезание за "Купа ПИБА 2014"

На 2-ри и 3-ти февруари 2014 година, в Пампорово ще се проведе Международно състезание за деца по ски алпийски дисциплини (гигантски слалом и слалом) – купа “ПИБА”. Състезанието е част от календара на Международната ски федерация и се организира от Българската Федерация по ски със съдействието на “Пампорово” АД. Идеята е състезанието да се превърне в традиция като всяка година домакин ще бъде един от зимните ски курорти в България на ротационен принцип.

Миналата година състезанието стартира за първи път като Международно състезание за деца в Банско като в него са взели участие общо 135 деца от България, Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония, Ливан, Кипър, Румъния, Гърция, Аржентина и други.

Състезанието в Пампорово ще се проведе на писта “Снежанка” 2 – Голямата стена и ще се ползва влека на пистата като в дните на състезанието гостите в курорта ще могат да ползват всички останали писти и лифтове в курорта. Достъпът до състезанието е свободен, така че всеки, който желае може да стане част от публиката и да подкрепи децата.

Вирни се горе