Първо място за учениците от Доспат в турнир по тенис на маса

Първо място за учениците от Доспат в турнир по тенис на маса

В град Чепеларе се проведе областно състезание по тенис на маса, организирано от Българска асоциация спорт за учащи / БАСУ/, съобщиха от училището. Училището ни участва с отбор от 4 ученици, юноши 8-10 клас- Кристиян Шотаров от 9а клас; Кристиян Байкалов от 9а клас, Станислав Горов от 8 клас и Александър Пелтеков 10а клас. Пет отбора се бориха в първенството по тенис на маса, но след убедителна игра нашият отбор стана безапелационен победител.

Българската асоциация спорт за учащи има за цел :

Да утвърждава и развива спорта за учащите, като един от решаващите фактори за подобряване здравето и физическата дееспособност на подрастващите.

Да обединява и координира усилията и цялостната дейност на своите членове за създаване на предпоставки, условия и възможности за повишаване физическото развитие и дееспособност, укрепване здравето на учащите и многостранното развитие на личността.

Да осъществява преки контакти и сътрудничество със сродни национални и международни организации за постигане на общи цели в областта на спорта за подрастващите.

Да сътрудничи с държавните органи и общините в подпомагането на борбата срещу употребата на допинг и насилието в спорта.

Да подпомага и популяризира новите методи и подходи в образованието и в отношението към спорта на подрастващото поколение.

Вирни се горе