Пампорово ще е домакин на държавно първенство по ски за журналисти

Пампорово ще е домакин на държавно първенство по ски за журналисти

На 14 януари Пампорово ще е домакин на 49-ото Държавно първенство по ски за журналисти. Гигантският слалом ще се проведе на писта “Стената”, където след по-малко от месец ще се състоят и стартове за Европейската купа по ски–алпийски дисциплини,съобщиха от Пампорво АД.

Състезателите ще са разделени в три възрастови групи, както при мъжете, така и при жените. С новата система за заснежаване домакините от Пампорово обещават да подготвят трасето за състезание от най-високо ниво, като последна проверка преди големите стартове от календара на Международната федерация по ски (ФИС).

Спусканията за наградите на верига спортни магазини SLS и Rossignol ще стартират преди обяд с представителите на най-старшата възрастова група при жените и мъжете, последвани от групата на 45-55 годишните и най-младите до 45 г.

Ежегодното първенство, организирано с подкрепата на “Евроинс”, ще излъчи и българските представители за следващото световно първенство по ски за журналисти в Чивитавекиа през 2013 година. 

Всички професионални журналисти, които искат да почувстват адреналина от истинско ски-състезание, могат да заявят участието си в надпреварата и да научат повече подробности онлайн, на адрес: scij.bg/events/pamporovo2012/.

Вирни се горе