Пампорово АД е новият спонсор на Българската федерация по беатлон

Пампорово АД е новият спонсор на Българската федерация по беатлон

Планира се изграждане на трасе и възстановяване на стрелбището в зимния курорт

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска и изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков си стиснаха ръцете и размениха договорите за сътрудничество в пресклуб България през днешния ден.

“С парите ще платим премиите на състезателите, както и на треньори и ваксмайстори. Надявам се партньорството ни да продължи и по-дълго”, заяви Дафовска. Договорът за сътрудничество е валиден за 1 година, но е възможно то да бъде продължено при добри резултати.

“Ако през следващия сезон медалите са повече, спонсорът ще увеличи сумата” – сподели изпълнителният директор на на Пампорово АД Мариян Беляков.

Намерението на компанията е да се изгради специално трасе за биатлон и да се възстанови изцяло на същото място стрелбището за този спорт в курорта. Необходима е и известна помощ от държавата, за да бъде освободен теренът, върху който години наред стърчи недостроена сграда.

“С тази инвестиция ще се даде по-голям шанс на децата да навлязат в биатлона, тъй като проблемът с базите е сериозен. Повечето пари от бюджета на федерацията се харчат за националните отбори и не достигат средства за лагери на по-малките”, сподели Дафовска.

Вирни се горе