Отборът на „Валди“ спечели купа „Ягодина и „Родопея“

 Отборът на „Валди“ спечели купа „Ягодина и „Родопея“

Софийският тим „Валди“ спечели купите „Ягодина“ и „Родопея“ на провелото се в събота и неделя Международно състезание по ориентиране, в района на боринското село Ягодина. Състезателите на столичния клуб спечелиха най-много точки в нощното ориентиране, което бе за купа „Ягодина“. Втори се нареди тима на „Бачо Киро 94“ – Трявна, а трети са представителите на Стара Загора. В надпреварите за купа „Родопия“ подгласница на софиянци са „Бачо Киро 94“ и НСА- София.

Проливен дъжд бе причината да се отложи старта на състезанието в събота. Заради лошото време бе отменена и официалната церемония по откриването на надпреварите. Но въпреки всичко най-малките дадоха началото на състезанията, след близо част закъснение. Общо 96 състезатели от 10 до 65 – годишна възраст участваха в двудневните надпревари, като в събота се проведе и състезанието по нощно ориентиране. Освен от страната има и ориентировачи от Македония и Швейцария.

Състезанията бяха в чест на 120 годишнината от организирания туризъм и създаването на Българския туристически съюз и се подпомагнаха и от Българската федерация по ориентиране, коментира Тодор Тодоров от ТД „Родопея“ – домакин на мероприятията.

Вирни се горе