Отборът на ФК "Витоша 13" с три първи места в детския турнир по футбол „Шампион на шампионите 2015”

Отборът на ФК "Витоша 13" с три първи места в детския турнир по футбол „Шампион на шампионите 2015”

Отборът на ФК “Витоша 13” с три първи места в детския турнир по футбол „Шампион на шампионите 2015” Отборът на ФК “Витоша 13” – София, спечели три първи места в детския турнир по футбол „Шампион на шампионите 2015”. Надпреварите се проведоха от 12 до 14 юни на стадиона в Златоград. В крайното класиране при децата родени през 2006 г. първи е тимът на ФК „Витоша 13”, следван от ФК „Златоград” и ФК „Родопа” -Смолян. В тази възрастова група приз за най-добър вратар получи Борислав Иванов от ФК „Витоша 13”. За най-добър защитник бе отличен Теодор Красенов от ФК „Родопа”, а награда за голмайстор получи Алексей Симов от ФК „Витоша 13”. Симеон Костадинов от ФК „Златоград” получи приза за най-полезен играч. ФК „Витоша 13”, ФК „Хасково”, ФК „Суперстарс”- Пловдив и ФК „Родопа”- Смолян е първата четворка в класирането, при децата родени през 2005 г.: За най-добър вратар бе отличен Ивайло Велев от ФК „Витоша 13”, най-добър защитник е Любомир Коев от ФК „Суперстарс”, приза за голмайстор получи Чунг Тханг Нгуен от ФК „Витоша 13”, а за най-полезен играч бе отличен Ерен Емин от ФК „Хасково”. При децата родени през 2004 г. победител отново е ФК „Витоша 13”, следван от ФК „Златоград”, ФК „Родопи”- Момчилград и ФК „Родопа” – Смолян

За най-добър вратар награда получи Йоан Паташев от ФК „Витоша 13”, з а най-добър защитник – Янис Хаджиев от ФК „Родопа”- Смолян, з а голмайстор – Мартин Иванов от ФК „Витоша 13” и з а най-полезен играч бе отличен Еди Чаушев от ФК „Златоград”

Тулнирът бе организиран от община Златоград и спортната общественост на града, под патронажа на кмета на общината Мирослав Янчев. След края на мероприятието всички млади таланти получиха почетни грамоти за великолепното си представяне в турнира и принос за развитието на детския български футбол, както и награди, осигурени от спонсорите на състезанието. Всички, спечелили индивидуалните надпревари, получиха почетни грамоти и призове за постиженията си. За празничното настроение, което бе обзело всички присъстващи, допринесе и спортното дефиле, в което участваха самите отбори, започнало от стадиона и завършило на централния площад на Златоград. Там, кметът на Златоград – Мирослав Янчев, награди победителите и техните подгласници с почетни грамоти, купи и медали. С провеждането на подобни спортни мероприятия се постигат едни от основните цели на местната власт – популяризиране и развитие на активния и здравословен начин на живот у подрастващите, чрез движения и спорт, както и изграждане на дис циплина и работа в екип на децата.

Вирни се горе