Стартира проект “Научи се да караш ски” в Пампорово

Стартира проект “Научи се да караш ски” в Пампорово

От 5-ти март /понеделник/ стартира проектът под егидата на Българска Федерация по Ски „НАУЧИ СЕ ДА КАРАШ СКИ“. Програмата се провежда за четвърта поредна година и за първи път извън пределите на столицата. Проектът е съвместен и се организира от Министерството на образаванието, РИО Смолян, Министерството на физическото възпитание и спорта, Българската федерация по Ски и Пампорово АД, собственик и оператор на Ски Зона „Пампорово“.

Целта на програмата е да предостави начално ски обучение на деца в начален курст /от 1-ви до 4-ти клас/ и да запознае малчуганите с магията на белите спортове.

Програмата е по желание и за децата от безплатно са подсигурени:

Транспорт от двора на училището до ски пистите и обратно през 4-те дни на обучението

Безплатна ски екипировка /ски, обувки и щеки/ Обучение  от квалифициран ски инструктор /4 дни по 4 часа на ден/

Лифт карта за ски съоръженията в Пампорово

Обяд по време на почивката

Планинска застраховка

Ски диплома за придобитите умения

В продължение на  4 седмици на ски ще се качат повече от 1500 деца. Обучението ще се извършва в групи от по 10 ученика  в рамките на 2 часа сутрин и 2 часа следобед. През последния състезателен ден ще се проведе състезание, което ще определи 10-те най-добри деца от всяка седмица. Победилите от всяка от седмиците от своя страна ще се състезават по между си, за да определят  победителите от останалите седмици.

Победители и победени в случая няма. Всяко дете ще се превърне в скиор, научавайки се да кара и получавайки диплома за придобитите умения.

Вирни се горе