Оспорвана битка в турнира по футбол и в конкурса „Мис и мистър турист” в Доспат

Оспорвана битка в турнира по футбол и в конкурса „Мис и мистър турист” в Доспат

Оспорвана битка в турнира по футбол и в конкурса „Мис и мистър турист” на 25-я туристически събор на глухите в България. В турнира по футбол на малки вратички участие взеха четири отбора от районни организации в страната – на Русе, Варна, Пловдив и София. Първо се състезаваха Русе срещу Пловдив с резултат 7:3, след което на футболното игрище играха отборите на Варна и София – те завършиха с резултат 8:5. На финал отидоха отборите на Русе и Варна и в оспорвана битка завършиха с резултат 3:2. Така се оформи следното класиране: на 1-во място отборът на РО Русе, на 2-ро място отборът на Варна и на 3-то място, отборът на София.

Турнирът бе организиран със съвместното партньорство на СГБ и БФСГ в България. Председателят на БФСГБ Йово Георгиев обяви победителите вечерта на церемонията по награждаването.

Освен купи бяха връчени и куп грамоти: за най-добър вратар на годината, за най-добър защитник на годината, за най-добър полузащитник на годината, за най-добър нападател, за най-добър голмайстор, за най-възрастен футболист, за най-добър треньор, за най-проспериращ млад футболист, за най-добър съдия.

В конкурса „Мис и мистър турист” участие взеха 27 участници, разделени в три категории: деца, жени и мъже, като най-голяма бе конкуренцията при мъжете. В конкурса победителите бяха – първо място при категория мини спечели Стефан Карагьозов – РО Бургас, който бе и най-малкия сред всички участници, а поощрителна награда получи минимистър Марио Пейков. Трето място Хомис Александрова, а на второ място Хенда Скачилева. „Мис турист” – трето място Нора Арсова от Варна, на второ място е Елена Тричкова от Дупница и на първо място Гюлфида Кършева от Пловдив.

„Мистър турист”: на трето място се класира Джевад от териториална организация на глухите в Доспат, второ място Кирил Бинев от РО Пловдив а на първо място Станислав Стоянов от РО Хасково.

В съревнованието „Най-добре построен палатъчен лагер” класирането бе както следва: на трето място се класира РО Дупница, на второ място РО Пловдив и на първо РО Бургас.

Вирни се горе