26 сноубордисти и 21 скиори мериха сили в състезанията Chepelare Resort Extreme Weekend 2012

26 сноубордисти и 21 скиори мериха сили в състезанията Chepelare Resort Extreme Weekend 2012

Ски и сноуборд кроса от състезанията Chepelare Resort Extreme Weekend 2012 се провeдоха днес в отлична организация и перфектни условия в Чепеларе

Въпреки затоплянето от пролетното време, на пистите на ски център Чепеларе при идеални условия се проведоха Откритите надпревари по ски и сноуборд крос, част от състезанията Chepelare Resort Extreme Weekend 2012

Общо 26 сноубордисти и 21 скиори премериха сили по отлично подготвеното трасе, изградено от един от най-добрите треньори по сноуборд крос в света, Виктор Жеков, заедно с представителите на Чепеларе курорт АД. Разпредлени в серии по четирима, победителите бяха определи след няколко полуфинални и финални серии.

Победител при мъжете в Сноуборд кроса стана националния състезател Алекс Иванов, следван от двамата състезатели от Чепеларе – Антон Кефилев и Захари Згуров. При жените най-бърза беше националната състезателка Ирен Машова, пред Александра Кузова от сноуборд клуб Блейд и Живка Узунова от сноуборд клуб Амер Спортс.

В ските най-бърз при мъжете бе Георги Моллов, следван от Мартин Пашалиев и Михаил Кръшняк. При жените в оспорвана битка между сестрите Гергана и Екатерина Шокови, надделя по-малката сестра Екатерина, следвани от Елка Василева.

Chepelare Resort Extreme Weekend 2012 продължава с дисциплината снежен байк батъл (snow bike battle) в неделя, 8 април. Състезанието ще се проведе по същото трасе, като след квалификационни спускания байкърите ще стартират в елиминации по двама.

В борба за голямата награда Extreme Weekend комбинатор ще стартират и повече от 10 от участниците в ски и сноуборд кроса от днес, които в неделя ще карат bike-ове на сняг. За универсалните спортисти резултатите от квалификациите от двата дни ще се сумират и ще бъде определен най-комплексния състезател при мъжете и жените.

Не забравяйте, че до Великден всички писти на ски център Чепеларе са отворени като картите за деца под 12 г. са безплатни, а цената на пакетната карта за четирите дни по Великден е на обща стойност от 80 лв.

Утре състезанията продължават.

Вирни се горе