Общински кръгове на ученически спортни игри се проведоха в Девин

Общински кръгове на ученически спортни игри се проведоха в Девин

На 22.02.2013 г. и 24.02.2013 г. се проведоха Общинските кръгове на ученическите спортни игри за учебната 2012/2013 година. Те преминаха под мотото „Спортът е живот! Обичайте България, милейте за Девин”.

Игрите са проведоха в три възрастови групи – за ученици от V-VII клас, VIII – X клас и XI-XII клас, като общинските състезания са първия начален етап от общо четири етапи на провеждане. Класиралите се на общински кръг, се явяват на областен, който ще се проведе в периода 01.03.2013 г. – 31.03.2013 г.

В СОУ „Христо Ботев” на 22.02.2013 г. се проведе турнира по тенис на маса. Гости на първенството бяха общинските съветници Младен Исаев, Росен Даскалов, Дияна Чаушева и Петър Карагегов, който беше и съдия на турнира.

На всички участници в турнирите бяха връчени грамоти, а на победителите и парични награди от Кмета на община Девин г-н Цветалин Пенков. Всички участници получиха закуска и лакомства осигурени от местни спонсори и фирми,съобщиха от общината.

Всички участващи в Общинските турнири се представиха отлично и показаха, че практикуването на различните видове спорт, дава поле за изява на училищните отбори и спомага за по-нататъшното им израстване.

Вирни се горе