Областният управител поздрави всички спортисти, треньори и спортни деятели по случай Деня на българския спорт

Областният управител поздрави всички спортисти, треньори и спортни деятели по случай Деня на българския спорт

Днес, 17 май отбелязваме официално обявения Ден на българския спорт.

И на фона на трудните времена в които живеем, безспорно едно от най-ценните предимства с които може да се гордее област Смолян са имената и постиженията на редица спортисти, заслужили национални, олимпийски, световни и европейски медали,пише в поздравителния адрес на областният управител инж.Стефан Стайков до всички спортни деятели.

И ако тук не ги изброявам поименно, то е защото всеки един от тях е извървял трудната пътека на успеха, което изисква от нас еднакво уважение и благодарност към постигнатото, независимо от регистрирания резултат.

Техните заслуги са още по-респектиращ резултат и доказателство за спортен дух, именно защото са постигнати въпреки лошите условия на материалната база и ограничена финансова възможност на ежедневието ни.

Спортът е особена област от човешкия живот, която има потенциал да обединява хората и достига до тях независимо от възраст, политически пристрастие или социален произход.

Убеден съм, че на база ценностите които се предават чрез спорта, достойното наследство което ни прави още по-отговорни и ангажирани към неговото развитие, спортния дух у всеки един от нас, ще съумеем да ни дадат жизнено важната гаранция да намираме и успешно реализираме всички възможности за неговата подкрепа.

Искрено пожелавам на всички заслужили медалисти, треньори, спортни деятели и ангажирани със спорт наши съграждани, здраве, постоянство, и да запазят спортния си дух и желание за победа!

Вирни се горе