„Нетком“ (Смолян) ще защитава честта на Смолян, Кърджали и Хасково в националните финали на Фен Купа 2016

„Нетком“ (Смолян) ще защитава честта на Смолян, Кърджали и Хасково в националните финали на Фен Купа 2016

Този уикенд (15 и 16 октомври)Пловдив ще е домакин на националните финали на Каменица Фен Купа 2016. Кулминацията на турнира ще се проведе на игрищата в Младежки спортен център – Гребна база. Там 12-те най-силни отбора от приятели в България ще се впуснат в битка за голямата награда – приключение зад кулисите на Камп Ноу, предвождано от легендата Христо Стоичков.

Тимът, който ще защитава честта на Смолян, Кърджали и Хасково, е „Нетком“ (Смолян). До момента отборът скъса мрежите на всички, които застанаха срещу него на терена. По време на регионалните полуфинали той допусна само 2 гола във вратата си и отбеляза общо 21. Момчетата от „Нетком“ са дебютанти в националните финали на Каменица Фен Купа. Това обаче само допълнително ги амбицира да докажат, че заслужават титлата национален шампион на България.

Финалите ще протекат по традиционната за Фен Купа игрова схема – групова фаза, последвана от директни елиминации. Претендентите ще бъдат разделени в 3 групи по 4 отбора. Безпогрешната ръка на Божидар Искренов „Гибона“ ще изтегли жребия. Освен него като официални гости ще присъстват зам. кметът на Пловдив Георги Титюков, и футболните знаменитости Петър Зехтински, Атанас Узунов и Динко Дерменджиев. Името на златните медалисти от 14-тото издание на Фен Купа ще стане ясно в неделя, веднага след финалния мач, който започва в 12:30ч. Купата на националните шампиони ще бъде връчена от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, по време на официалното награждаване, което стартира в 13:15 ч.

Вирни се горе