Най-малките жители на Чепеларе ще спортуват по проект „Спорт за децата в детските градини“

Най-малките жители на Чепеларе ще спортуват по проект „Спорт за децата в детските градини“

Най-малките жители на Чепеларе ще спортуват по проект „Спорт за децата в детските градини“ на ММС, реализиран от СК по сноуборд “Амер Спортс”

В трите филиала на ОДЗ „Чепеларе” се реализира проект на Спортен клуб по сноуборд „Амер Спортс“, финансиран по Програма „Спорт за децата в детските градини“ на Министерството на младежта и спорта.

На 18.03.2016 г. бе подписан договор № 36-00-324 между Министерството на младежта и спорта и Спортен клуб по сноуборд „Амер Спортс“ за реализиране на проект по програма „Спорт за децата в детските градини“ в трите филиала на ОДЗ – Чепеларе. Бюджетът на проекта е 3620.00 лв., предоставени по Програма „Спорт за децата в детските градини“ на Министерството на младежта и спорта.

Проектът цели да предизвика траен интерес в децата от ОДЗ – Чепеларе за занимания с физически упражнения, игри и спорт с оглед подобряване здравословното състояние, физическото развитие и дееспособност на най-малките жители на гр. Чепеларе.

По проекта вече са закупени спортни уреди и пособия за провеждане на различните видове физически занимания и игри за децата: елементарни технически умения и навици, характерни за леката атлетика, необходими за ежедневната физическа активност на подрастващите; упражнения по гимнастика за укрепване на опорно-двигателния апарат; спортни игри (баскетбол, футбол, щафетни игри).

Заниманията с продължителност 30 минути се провеждат два пъти седмично в рамките на дневния престой за четири групи, посещаващи ОДЗ – Чепеларе:

Група 1: Филиал „Елхица”, втора група 4-5 г.; група „Пеперуда“

Група 2: Филиал „Елхица”, подготвителна група 6-7 г.; група „Звездица“

Група 3: Филиал „Радост“, подготвителна група 5-6 г.; група „Камбанка“

Група 4: Филиал „Здравец“, подготвителна група 6-7 г.; група „Мечета“

След лятната ваканция, от 15.09.2016 г. до края на проекта, Група 2 и Група 4 ще бъдат заместени от групи „Калинка“ в ОДЗ „Елхица“ и „Мечо Пух“ в ОДЗ „Здравец“, тъй като 7 –годишните ще постъпят в първи клас.

Вирни се горе