Най-малките играчи на „Палас” се завърнаха от Порос с куп добри впечатления и високи оценки

Най-малките играчи на „Палас” се завърнаха от Порос с куп добри впечатления и високи оценки

Най-малките играчи на „Палас” се завърнаха от Порос с куп добри впечатления и високи оценки, съобщи президентът на футболния клуб Хайри Шерифов. Шерифов обясни, че малчуганите прекарали 4 дни в Гърция, където имали възможност да вземат участие в международен турнир, организиран от партньорите на ФК „Палас” (Рудозем) – Global Premier Soccer и ПФК „Валенсия”. Той допълни, че надпреварата била част от множеството съвместни мероприятия, за които местната футболна школа има споразумение за активно сътрудничество с испанските грандове. „Представянето ни на турнира бе много достойно и добро. Успяхме да изиграем пет мача в група от осем отбора, класирахме се за полуфинал и завършихме четвърти, макар че можехме да спечелим бронза. Пак казвам, че децата ни се представиха много силно, но в един момент умората надделя, а и нямахме резерви. Все пак, въпреки че имахме и контузени играчи, наблюдаващите екипи заключиха, че футболистите ни са на високо ниво и дадоха подобаващи оценки на всички. Затова смятам, че най-важното е, че оставихме добри впечатления за нас и сред скаутите, и сред организаторите, защото тяхното мнение е от първостепенно значение за клуба ни, тъй като то се явява предпоставка да очакваме по-светло бъдеще, базирано на засилен мониторинг и евентуална реализация”, каза още президентът.

Хайри Шерифов посочи също, че престоят на най-малките футболисти на ФК „Палас” (Рудозем) в южната ни съседка бил повече от вълнуващ. Малчуганите успяли да съчетаят полезното с приятното, зареждайки се с пoложителни емоции и незабравими преживявания. Те много харесали красивия остров Порос и се възползвали максимално от свободното им време на него, отдавайки се на забава и игри. След това рудоземчанинът добави: „Всичко беше много хубаво и останахме много доволни. На такива турнири трябва да се участва и в бъдеще, за да може децата да растат. Както и на миналото мероприятие, така и на това, всички усетихме страшна толерантност и приятелско отношение, които все още липсват на стадионите в България. Създалата се приятна атмосфера, отсъствието на излишно напрежение и високото ниво на възпитателния процес, на който станахме свидетели, със сигурност спомогнаха за обогатяване на спортната култура у футболистите ни, че даже и за тяхното по-успешно социализиране занапред. Важно е да отбележим също, че играчите ни успяха да се изявят за пореден път, демонстрирайки индивидуален набор от качества. В рамките на провелото се футболно състезание възпитаниците ни Абдуллах и Махер Шерифови, Омар Делихусев и Неджми Неджмиев се отличиха с техничност, асистенции и точни попадения, като единствената девойка в отбора ни, наградената с безплатно участие в турнира Елина Чукарова, също изостри вниманието, което е още един показател за доброто ни представяне.”

Накрая президентът на ФК „Палас” (Рудозем) каза: Благодаря на всички играчи, защото наистина се раздадоха максимално! Благодаря и на всички родители, които ми повериха децата си, както за гласуваното доверие, така и за финансовото обезпечаване! Изказвам благодарности и към кмета на община Рудозем г-н Румен Пехливанов, който застава зад проекта ни с GPS и „Валенсия”, споделяйки идеите ни, към основния ни спонсор „МЕРКЕЗ” ООД, към „InDent”, към фирмите, допринасящи за развитието ни, „Рубелла Бюти” АД, „Рудметал” АД и „ФУРИ КОМЕРС” ЕООД, както и към всички физически лица, подкрепящи ни материално и морално! Благодаря от сърце и се надявам, че заедно ще продължим да се борим за бъдещето на нашите деца и на нашия край!

Вирни се горе