Национал по биатлон продава спортните си номера, за да помогне на децата от родният си клуб

 Национал по биатлон продава спортните си номера, за да помогне на децата от родният си клуб

Националният състезател по биатлон Антон Синапов продава състезателните си номера, за да може да подпомогне децата от родният си клуб “Рожен-Чепеларе 2016”. Целта на инициативата е събиране на средства и закупуване на ролкови ски.

Състезателните номера са с автографи от Олимпийски шампиони от последните Олимпийски игри, както и знаменити биатлонисти от последните години, предаде Дарик.

Тазгодишният формат на инициативата ще бъде в по-различен вид спрямо миналата година. Всеки един номер ще бъде разиграван на търг и всеки, който предложи най- добра цена за номер ще се сдобие с него, обяснява Синапов.

Състезателните номера са със стартова цена от 40лв. и всеки има право на неограничен брой наддавания. Стъпалото за надаване е 5 лв. и всичко ще се осъществява в коментарите под даденият номер в социалните мрежи. През два дена ще бъдат публикувани по два състезателни номера. Всички състезателни номера са общо 16 на брой.

Инициативата стартира вчера, като за първите номера с автографите Мартен Фуркад (Франция) и Лаура Далмайер (Германия) вече има наддаване, като сумите достигнаха съответно 85 и 80 лв.

Антон Синапов е един от големите ни таланти в биатлона. Роден на 1 септември 1993 г. в Чепеларе. От малък е запален по зимните спортове, а това е поредната му благотворителна акция.

Вирни се горе