Написано от Вас!

Написано от Вас!

Поредна съдийска подигравка с отбора на ФК “Палас – 2011” гр. Рудозем

На 14.04. (събота) в гр. Доспат се изигра футболната среща между отборите на “Доспат” и ФК “Палас – 2011” гр. Рудозем

Мача започна равностойно и още в началните минути след неотсъдена засада домакините поведоха в резултата – 1:0. От този момент пролича, че съдията няма да е ефективен в този мач. При такъв резултат завърши първото полувреме.

След направените смени през второто полувреме последваха силни минути за рудоземчани и в 76 мин. резултата бе изравнен от Ерол Кадий а в 80 –та минута влезналият като резерва Станислав Байрактаров вкара втори гол за “Палас – 2011” и резултата набъбна на 2:1. Същият имаше и заслуга и за изравнителния гол.

И тогава започна всичко.... Футболистите на “Доспат” явно доста афектирани от резултата започнаха груба подигравка с главния съдия на мача. В една от ситуациите за несъществуващ фал се скупчиха около рефера и започнаха да сипят обиди, блъскане и дори удари с крак, хвърляне на картони на терена и други подобни…

Съдията бе принуден да рови по локвите да си извади картоните. И в крайна сметка след това меле, той не се осмели да даде нито един червен картон. Стреснат от развилите се действия, рефера поднови мача и всячески се опитваше да вкара играта в полето на гостите. И успя…

Започна се една тирада от отсъждания на нарушения, фалове, ъглови в ущърб на рудоземчани и играта се пренесе изцяло в полето на футболистите от “Палас – 2011”.

И това даде резултат… Домакините изравниха резултата… Но и това не стигна на главния съдия. В последните минути на мача (87-ма) отсъди и несъществуваща дузпа, с която вече окончателно показа неефективността на българското съдийство.

Президента на ФК”Палас – 2011” гр. Рудозем, Хайри Шерифов, видя нередността на отсъжданията, на головете и изцяло на проведената среща, и с цел предотвратяване на по-грозни действия след дузпата изкара отбора и съдията прекрати мача.

С тези отсъждания съдията на срещата доказа, че нашите съдии още не са стигнали ниво, в което да са безпристрастни, да отсъждат смело и да докажат и изчистят името си. Не вярвам, че това скоро ще се случи.

Само да припомним, че голмайсторите на “Палас – 2011” са момчета на по 15 – 16 год. и с това съдийство се мачка самочувствието им и се прави опит да се пречупи желанието им да се развиват като футболисти.

В крайна сметка домакините, не без помощта на съдията победиха в мача с 3:2.

Президента на отбора Имам Хайри Шерифов благодари на всички момчета за раздаването и всеотдайността в мача, имайки в предвид тежките условия за игра.

Приканваме публиката и обществеността за подкрепа на младия отбор от “Палас – 2011” в предстоящия много решаващ мач срещу отбора на Мадан, който ще се проведе на 22.04.2012 г. от 14,00 ч. на градския стадион в Рудозем.

Вирни се горе