Над 150 футболисти ще се състезават за Купата на Асоциацията на българските футболисти

Над 150 футболисти ще се състезават за Купата на Асоциацията на българските футболисти

За поредна година в Смолян ще се проведе футболната надпревара за Купата на Асоциацията на българските футболисти. Спортната надпревара ще се проведе на 24 и 25 април т.г., съобщиха от пресцентъра на община Смолян. Срещите ще се играят на стадион „Септември” в Райково на 24 април от 8,30 до 18,00 часа, а на 25 април от 8,30 до 11,30 часа.

В турнира ще вземат участие над 150 млади футболисти от област Смолян, родени 2000 – та година, разпределени в две групи по четири отбора.

Проявата е част от националната програма „Децата и футбола”, която цели да насърчи активното занимание със спорт на младите хора до 14 години. Тя се реализира от Асоциацията на българските футболисти, със съдействието на Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига.

В Смолян, турнирът ще се проведе под егидата на кмета Николай Мелемов със съдействието на Областния съвет на Българския футболен съюз и РИО. Участниците ще получат пълна футболна екипировка. Също така са предвидени и 10 индивидуални награди в следните категории: най-добър вратар, защитник, полузащитник, нападател, голмайстор на турнира, футболист №1 на турнира, най-полезен състезател, най-техничен футболист и най-добър треньор, обясниха още от общината.

Награждаването на победителите във футболния турнир за Купата на Асоциацията на българските футболисти ще се състои на 25 април 2012 г. /сряда/ от 11.30 часа на стадион „Септември” в Райково. Призовете ще връчат кметът Николай Мелемов и генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев. На церемонията ще присъстват футболни деятели, свързани с ФК „Родопа – Смолян” и развитието на спорта в Смолян.

Вирни се горе