На 15 март стартира „Pamporovo Freestyle Open“

На 15 март стартира „Pamporovo Freestyle Open“

От 15 до 18 март стартира „Pamporovo Freestyle Open“

Най-голямото ски и сноуборд състезание по свободен стил- ”Pamporovo Freestyle Open”ще се проведе от 15 до 18 март в курорта Пампорово. Над 100 състезатели в три категории- мъже, жени и деца ще премерят сили в дисциплините „Half Pipe” и”Slope style”, съобщиха от Пампорово АД.

Pamporovo Freestyle Open 2012 ще бъде обновено издание на досега познатия ивент провеждащ се в рамките на три календарни дни. 100 състезателя в категории мъже, жени и деца стартират в квалификационен етап в дисциплините „Half Pipe“ и „Slope style”, Победителите се класират на полуфинал, а най-добрите от полуфинала ще спорят за медалите във финала. Новото в регламента тази година е ранглистата, в която избрани състезатели, доказали вече форма с изявите си през сезона ще се класират директно на полуфиналите на „Half Pipe“ и „Slope style” без да минават през цедката на квалификациите в петък.

Тази година под формата на парична награда ще бъдат раздадени общо 3000 лв. ,предвидени са и страхотни предметни награди.

Трасетата и сцените са разположени, така че освен за каращите ски и сноуборд ще бъде улеснен и достъпът за обикновените зрители, които от година на година стават все повече.

Спортният сблъсък е съпроводен от музикални събития както по време на състезанието така и в късните часове на тридневното събитие. От самото начало музиката е неизменна част от „Pamporovo Freestyle Open“. Тази година спазвайки традицията, oт специално изградените музикални сцени, водещите и изпълнители ще се грижат непрестанно за доброто настроение на зрителите. Добре познатите нощни партита всяка вечер също са част от програмата, но тази година ще бъдат много по-големи и много по-добри.

"С „Pamporovo Freestyle Open“ 2012 целим да издигнем зимния фристайл спорт в България на световно ниво и отбележим нови висини в българската фриистайл сцена, като всичко това да съпроводим с незабравима музикална атмосфера и спортен дух.

Целта ни за следващите години е с въвеждането на всички иновации и покриването на световните стандарти в сферата на зимния фриистайл спорт, да категоризираме „Pamporovo Freestyle Open“ за кръг от най-престижната световна верига по фристайл – “TTR – Ticket to Ride” (www.ttrworldtour.com), или защо не и кръг от европейския календар на ФИС, за което сме заявили желание при колегите ни от “Българска федерация ски",съобщиха организаторите.

Вирни се горе