Мустафа Юсеинов спечели два златни медала на Европейското в Холандия

Мустафа Юсеинов спечели два златни медала на Европейското в Холандия

Параолимпиецът от Мадан Мустафа Юсеинов стана двукратен европейски шампион на надпреварите в Холандия. Той спечели два златни медала от Европейското първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания в холандския град Стадсканаал. Роденият в Борино състезател в инвалидна количка завоюва първите места в дисциплините копие и диск. В хвърлянето на копие Юсеинов постигна резултат от 25.18 метра, а дискът изпрати малко над 36 метра. Той спечели и четвърто място при хвърлянето на гюле. „Това състезание беше един вид сверяване на часовника преди предстоящата Олимпиада и аз лично съм много доволен от резултатите”, коментира Мустафа Юсеинов след завръщането си от Холандия. „Състезанието беше много тежко, но ние – състезателите от България, успяхме да се представим добре. Времето не ми позволи да се представя още по-добре на гюлето”, добави Юсеинов.

Надпреварите се проведоха в края на миналата седмица, като медали за страната ни спечелиха още Дечко Овчаров, като той стана шампион в дисциплината мятане на диск, с постижение от 40.08 метра, Ружди Ружди остана втори в дисциплината с 24.36 метра. Шампионски титли спечелиха още Стела Енева (гюлле) и Ружди Ружди (гюлле), а бронзови медали заслужиха Иванка Колева (копие и гюлле) и Радослав Златанов (бягане на 100 метра).

От тази седмица започва и подготвителния лагер на параолимпйците, който се провежда в Мадан. В миньорския град ще е един от последните етапи на подготовка на състезателите преди Олимпиадата в Англия това лято.

Адреан Кулев

Вирни се горе