Многофункционална спортна площадка за над 120 хил.лв. ще се изгради в двора на ПМГ

Многофункционална спортна  площадка за над 120 хил.лв. ще се изгради в двора на ПМГ

Новината съобщи на среща в община Смолян зам.-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов,съобщиха от пресцентърът на община Смолян.

Спортна площадка за над 120 хил.лв. ще бъде изградена в Смолян. Това съобщи зам-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов на среща със зам.-кмета Марин Захариев . Спортното съоръжение ще бъде в двора на ПМГ „Васил Левски” в Райково. В срещата участваха спортни деятели и шефът на РИО Иван Муцевски. Обсъди се състоянието на спорта и спортната базата в Смолян, която хич не е добра. Набелязахме някои конкретни действия и се надявам, че ще потръгнат нещата, коментира доц. Каменов. В рамките на тази годината ще се осигурят средствата за изграждане на открита спортна площадка, която вече е договорена с местната власт и министър Свилен Нейков. Зам.-министърът поясни, че в бъдеще ще диференцират състоянието на спортните клубове по отношение дейността им, която трябва да е насочена към децата.

Той предложи клубовете да се активизират и да кандидатстват по програми за финансиране като „Научи се да плуваш”, „Спорт в свободното време” и др.

Вирни се горе