С много спорт и информационни дейности ще бъде отбелязан Международния ден на здравословния начин на живот в Смолян

събота, 09 юни 2018 г.

Във връзка със стартирането на проект „Движението е живот“ по Национална програма за изпълнение на младежки дейности в гр. Смолян се проведе откриваща пресконференция, на която ръководителят на проекта – Станислава Николова запозна заинтересованите страни и широката общественост с целите, дейностите и търсените резултати от проекта.

Основна му цел е насърчаване на здравословния начин на живот сред младите хора, чрез осигуряване на подкрепа за привличане в спортни инициативи, свързани със здравословно хранене, физическа активност, здравословна околна среда, цел, която пряко кореспондира с набелязаните в Национална Програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от закона за хазарта за 2018 година приоритети. Проектът се финансира от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности и се изпълнява от сдружение „Фън ин дъ маунтин“.

За постигането на основната цел ще бъдат организирани и проведени кампанийни мероприятия и инициативи с цел развитие на знания, нагласи и умения за здравословен начин на живот, а така също и обучения за младите хора, по въпросите на здравето, спорта и физическата активност.

На 9 юни/събота/, от 16:00 часа на стария център в гр. Смолян, с много спортни предизвикателства и информационни дейности, ще бъде отбелязан Международния ден на здравословния начин на живот. В допълнение на територията на четири общини от Смолянска област- Смолян, Девин, Чепеларе и Златоград ще бъдат изградени и маркирани „Пътеки на здравето“, където местните хора и гостите ще могат да практикуват активен туризъм сред красивата природа на Родопите. За представяне на създадените по проекта „Пътеки на здравето“, участвалите младежи ще организират събития на местно ниво.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009