Милка Манева: Има Господ!

 Милка Манева: Има Господ!

"Хората, които са се трудили по честния път, за тях трябва да бъде победата", каза щангистката пред bTV.

След повторното отваряне на пробите от състезанието по вдигане на тежести за жени в категория до 63 кг., стана ясно, че шампионката Мая Манеза, както и втората Светлана Царукаева и четвъртата Шибел Шимшек са използвали забранени вещества. Допинг скандал носи трети медал на България от олимпиадата в Лондон?Милка Манева може да се окичи със сребро във вдигането на тежести

Ако пробите се окажат положителни за допинг, Манева ще стане втора в състезанието.

По този начин тя може да се превърне в първата българка с медал от олимпийски игри в щангите. В Сидни 2000, когато женските щанги дебютираха, Изабела Рифатова стана шампионка, след което титлата ѝ беше отнета заради допинг, предаде бТВ.

“И се радвам, и не много, защото ще чакам официално да излезе всичко и тогава ще дам воля на чувствата. Първото, което си помислих е, че има Господ. За всичкото това, което съм дала и лишенията, и спорта, и труда… Наистина в един момент се възнаграждава. Колелото се върти и когато се трудиш, резултатът идва накрая. Дори и четири години по-късно, дори и по този начин”, каза Манева.

“На този форум, щом е имало такива състезатели, те трябва да бъдат премахнати и по този начин да възтържествува правдата. Хората, които са се трудили по честния път, за тях трябва да бъде победата”, заключи състезателката по вдигане на тежести.

Това не е първият случай, в който Манева печели медал по този начин. През 2013 г. в Тирана българската състезателка стана европейска вицешампионка в категория до 63 кг. Месеци по-късно шампионката Ирина Шейнова (Русия) беше уличена в употреба на допинг и така Манева взе титлата служебно.

Тогава тя сподели, че съжалява, че не е чула българския химн на почетната стълбичка – мечтата на всеки спортист.

Вирни се горе