Международно състезание по ориентиране започва утре на Рожен

 Международно състезание по ориентиране започва утре на Рожен

Над 50 отбора от страната и чужбина и над 350 състезатели ще участват в Международното състезание по ориентиране. Официален старт ще бъде даден утре – 31 юли в 13 часа на Рожен. Повече от 15 са българските клубове, които ще участват в надпреварите. От чужбина се очакват изявени спортисти в областта на ориентирането от около осем държави, сред тях Швейцария, Чехия, Румъния, Турция, Нова зеландия и др.

Победителите ще получат медали, съответно за първо, второ и трето място. Предвидена е и Купа на името на Георги Захариев, един от основателите на клубовете по ориентиране в Смолян.

Тя ще бъде присъдена на треньора, довел най-много деца, на възраст от 10 до 14 години. Състезанието ще се проведе в два етапа. Първият – на връх Рожен и околностите, а вторият – в кв. Райково – в градска среда, който е предвиден за четвъртък – 2 август. Организатори на мащабната спортна проява са ТД „Карлък” – гр. Смолян и Клуб по ориентиране „Вариант 5” в град Търговище. Организаторите изказаха своята благодарност за безрезервната подкрепа на областният председател на ПП АБВ и бивш депутат Петър Кадиев. Благодариха също и на община Смолян и всички институции, които съдействат за провеждане на международното състезание по ориентиране в Родопите.

Вирни се горе