Международният арбитражен съд потвърди решението на МФВТ по казуса с българските щангисти

 Международният арбитражен съд потвърди решението на МФВТ по казуса с българските щангисти

Бяха потвърдени наказанията на най-големите ни асове. Така звездите ни Марков, Демирев, Филев, Манева пропускат Олимпиадата

Международният арбитражен съд(КАС) потвърди решението на Международната федерация по вдигане на тежести по последния казус с българските щангисти. Решението не подлежи на обжалване. В тази връзка БФВТ ще свика на лагер наличните тежкоатлети, които заедно с част подготвящите се за Европейското младежко първенство да участват на Световното за мъже и жени през ноември за да се опитат да запазят позициите ни за олимпийски квоти за Рио 2016, съобщиха от федерацията. Припомняме, че общо 11 щангисти, сред които и смолянчанката Милка Манева, бяха наказани от лишаване от състезателни права за срок между 9 и 18 месеца. След проведеното разследване бе доказано, че забраненият стимулант станозолол е попаднал несъзнателно в кръвта им, а вината за наличието му е в производителя на препарата „Трайбест".

Факт е, че към днешна дата, ако бяха допуснати до участие Манева, Марков, Филев и Демирев имаха огромни шансове за медали. Особено Марков и Манева. Ударът по олимпийските ни амбиции е жесток, а едни спортисти посветили живота си на това да ни радват и да се трудят в тежък спорт, вместо отплата и шанс за изява получават възможно най-тежката “награда”.

Вирни се горе