Меси, Роналдо и Шави спорят за №1 на Европа

Меси, Роналдо и Шави спорят за №1 на Европа

Суперзвездите на Барселона и Реал Мадрид Лионел Меси и Кристиано Роналдо, както и Шави Ернандес ще си оспорват наградата за Най-добър играч в Европа за изминалия сезон, обяви УЕФА.

Жури от 53 журналисти, представители всяка една страна член на евроцентралата, гласува за най-добрите играчи, като тримата получиха най-много гласове.

Всеки един от гласуващите назова тримата най-силни играчи според него, които получиха съответния брой точки.

По време на жребия за групите на Шампионската лига, който ще се състои на 25 август в Монако, журналистите отново ще гласуват и ще определят най-добрия играч на изминалата кампания.

Отличието е наследник на приза за най-добър клубен футболист на УЕФА, което се връчваше на гала-вечерта на централата между 1998 и 2010 година.

Меси взе наградата за сезон 2008/2009, а Роналдо бе №1 за 2007/2008, след като изведоха своите клубове до триумф в Шампионската лига. През изминалата кампания пък аржентинецът отново стигна до триумф в турнира, а португалецът спечели Златната обувка за голмайстор на Европа с 40 попадения в Примера дивисион.

Челната десетка в анкетата допълниха Андрес Иниеста (Барселона), Фалкао (Порто), Уейн Руни и Неманя Видич (Манчестър Юнайтед), Златан Ибрахимович (Милан), Жерард Пике (Барселона) и Мануел Нойер (Шалке).

Вирни се горе