Левски на прага на Шампионската лига

Левски на прага на Шампионската лига

Пред 12 000 зрители на стадион “Георги Аспарухов” отборът на Левски победи азербайджанския Баку с 2:0 и се класира за плейофите в Шампионската лига. В първата среща преди седмица двата състава завършиха 0:0.

В началните минути на срещата Левски тръгна доста офанзивно, а гостите играеха на контраатака. В 10-ата минута Живко Миланов влезе в наказателното поле и падна след сблъсък с противников футболист, но дузпа нямаше. Две минути по-късно Рабех се впусна в половината на гостите, поведе си дълго кълбото, извърши нарушение и получи жълт картон.

В 24-ата минута филигранен пас на Седрик Бардон към Зе Соарес позволи на халфа да центрира в наказателното поле, но там Георги Христов и Йовов не успяха да намерят кълбото. Гостите създадоха напрежение пред Георги Петков в 30-ата минута като Рамим центрира от пряк свободен удар и “синята” отбрана трябваше да се намесва успешно.

В 39-ата минута Йовов центрира от пряк свободен удар и намери Бардон в наказателното поле. Французинът се опита да стреля от малък ъгъл и не сполучи. В следващата минута Дарко Тасевски замени Жоазиньо, който най-вероятно получи контузия.

В даденото от съдията едноминутно продължение Йовов елегантно преодоля съперник и пробва несполучлив пас, кълбото все пак попадна в Георги Христов и немощният му удар беше уловен от вратаря на Баку. Така полувремето дойде при резултат 0:0.

Второто полувреме започна с лек натиск на Левски, а Баку отвърна с опасен шут в 49-ата минута. Половин час преди края на редовното време Зе Соарес засече центриране на Йовов отляво, пращайки кълбото над вратата.

В 64-ата минута Левски откри резултата. Христо Йовов се възползва от грешка в централната отбрана на гостите от Баку и простреля вратата след пас на Дарко Тасевски. Наставникът на Баку пробва да усили отбора си, пускайки на терена Амиран Муджири и Адамия.

В 73-ата минута Георги Христов стреля от точката на дузпата без подготовка, но Сисоко прояви блестящ рефлекс и улови кълбото. Все пак пловдивчанинът се реабилитира и направи резултата 2:0 в 80-ата минута, след като се възползва от парфектен пас на Дарко Тасевски.

В последните минути Левски удържа преднината си и така се класира за плейофите на Шампионската лига.

Вирни се горе