Кметът Николай Мелемов предложи Благотворителния футболен турнир “Smolyan Cup” да стане международен

Кметът Николай Мелемов предложи Благотворителния футболен турнир  “Smolyan Cup” да стане международен

Петима младежи , Антоан Шотаров, Цветан Петров, Младен Кадиев, Виктор Лалев и Божидар Шуманов, са организаторите на Благотворителния футболен турнир “Smolyan Cup”, събиращ вече втора година средства за деца в неравностойно положение. Днес, те се срещнаха в община Смолян с кмета Николай Мелемов, който е един от основните им партньори и разказаха пред медиите за постигнатите резултати в сферата на благотворителността и бъдещите им планове за тази годинаqсъобщиха от пресцентъра на общината.

Идеята на ентусиазираните млади хора се заражда през лятото на 2011 г. Започнахме да организираме поредица от футболни срещи. Уникалното на нашия турнир, е че отборите не участват, за да спечелят, а да дарим радост и надежда на децата в домовете. Другото ни желание беше да провокираме смолянчани да спортуват, сподели Антоан Шотаров. Той направи и равносметка за резултата от благотворителната им кауза – изиграни 350 мача от над 100 отбора, отбелязани над 1000 гола и събрани 3 350 лв. Средствата са били дарени на коледните празници в Дома за сираци в Широка лъка, под формата на спортни принадлежности и подаръци за всяко дете. Отпусната е била и месечна стипендия в размер на 100 лева в продължение на една година на осмокласник от дома, който ще продължи обучението си в град Смолян и има желание да стане готвач.

За тази година младежите предвиждат благотворителен турнир по билярд през април и автомобилно шоу около Великден. През тези почивни дни 24 отбора ще играят благотворително, а над 300 футболисти са заявили желание да участват. Събраните средства от двата турнира ще се дарят на абитуриенти, които нямат средства, за да посрещнат бала си. Следващите турнири отново ще са за децата в неравностойно положение.

Мелемов предложи благотворителния турнир да стане международен като се осъществят контакти с побратимените ни градове.Младежите приеха и благодариха на кмета, който от самото им създаване е техен партньор.

Те специално благодариха на евродепутата Владимир Уручев, който се присъедини и спонсорира благотворителния футболен турнир „Smolyan Cup“ 2012. Уручев е бил категоричен, всички дарения трябва да отиват директно за каузата, без да се налага събраните средства да се изразходват за подготовка на турнира. Затова той поема тези разходи. Еврододепутатът е пожелал успех на всички участници в „Smolyan Cup“ 2012, а на организаторите – да се забавляват и да създадат атмосфера на един истински празник през тези футболни месеци.

Вирни се горе