Капитаните и треньорите от школата на "Валенсия” в Атина и Солун са в Смолян

Капитаните и треньорите от школата на "Валенсия” в Атина и Солун са в Смолян

Капитаните и треньорите от школата на "Валенсия” в Атина и Солун пристигнаха за участеу в първия международен детско-юношески турнир „Млади футболни звезди” в Смолян.

Зам.-областният управител Андриан Петров и заместник-кметът на община Смолян Марин Захариев представиха условията, които предлагат Смолян и регионът за подготвителни лагери и туризъм – спортните съоръжения, климата, наличието на минерални извори, наличието на зимни, спа и балнео курорти, множеството културни, природни и исторически забележителности. Беше подчертано и голямото значение на напредъка по проекта и бъдещото отварянето на ГКПП „Рудозем-Ксанти” за укрепването и развиването на българо-гръцкото приятелство и сътрудничество.

Треньорите от школата на “Валенсия” в Атина и Солун споделиха, че имат много добри впечатления от област Смолян и са доволни от условията, които предоставят спортните съоръжения тук. Те подчертаха, че са впечатлени най-вече от приятелското отношение и гостоприемството на хората. Младите футболисти също изразиха своето задоволство от предоставените им условия за тренировка и отдих, като споделиха, че са впечатлени от природата, планината и чистите улици в града.

Петров и Захариев поднесоха подаръци, представящи красотата и туристическия потенциал на Смолян и областта, за спомен на треньорите и капитаните на отборите от школата на “Валенсия” в Атина и Солун, като подчертаха, че общинското и областното ръководство винаги са готови да ги посрещнат като приятели.

В срещата участваха заместник-областният управител Андриян Петров, заместник-кметът на община Смолян Марин Захариев, техническият директор на турнира – Красимир Манолов, треньорите от школата на “Валенсия” в Атина и Солун – Андонис Влахос, Тодорис Саргакис и Сакис Цецос, капитаните на отборите в трите възрастови групи (родени през 2003, през 2005 и през 2007) от школата на “Валенсия” в Атина и Солун, организатори, технически лица и представители от футболна академия “Палас” – Рудозем.

Вирни се горе