КАНДИДАТСТУДЕНТСКА КАМПАНИЯ НА НСА В ПАМПОРОВО

КАНДИДАТСТУДЕНТСКА КАМПАНИЯ НА НСА В ПАМПОРОВО

На 27.03.2018 година /вторник/ от 18:00 часа в к.к. Пампорово – заседателна зала в административната сграда на Община Чепеларе /срещу хотел Перелик/ ще се състои предстоящата кандидатстудентска кампания на Национална спортна академия „Васил Левски“.

За всички заинтересовани ще бъде осигурен транспорт от Чепеларе до Пампорово и обратно. Автобусите ще тръгват в 17:30 часа от ЦПЛР Чепеларе и от Сградата на СУ „Васил Дечев“ /зад РУ – Чепеларе/. Всички, които са избрали спорта за бъдеща реализация ще имат възможност да се срещнат с преподаватели от НСА, с което ще има възможност да получат детайлна информация за предлаганите програми. Своите впечатления от обучението в НСА ще споделят Радослав Янков, Екатерина Дафовска, Теди Пенчева и други.

От своето създаване до днес НСА е духовният център и разпространител на олимпийските идеи в България . Не случайно олимпийските символи са част от символиката на академията. Национална спортна академия “Васил Левски” е висше учебно заведение, което подготвя специалисти в съответствие с изискванията на високите Европейски стандарти. Национална спортна академия “Васил Левски” е единственото специализирано висше училище в България, което предлага образование на университетско ниво по три основни направления – спорт, физическо възпитание, кинезитерапия.

В настоящия момент НСА има високо оценена академична акредитация и предлага университетски програми за обучение на бакалаври, магистри и докторанти в три факултета:

  1. Учителски факултет;

  2. Треньорски факултет;

  3. Факултет по кинезитерапия, туризъм и спортна анимация.

Развивайки академичния си профил, НСА утвърждава и усъвършенства ролята си на първи национален център за спортни науки. Същевременно Академията работи последователно за привеждане на образователните си стандарти до тези на университетите от Европейската общност на основата на взаимна интеграция.

Вирни се горе