Изпращаме Вероника и Митко на Европейските летни игри на „Спешъл Олимпикс„

Изпращаме Вероника и Митко на Европейските летни игри на „Спешъл Олимпикс„

Днес в Ресурсния център –Смолян се проведе церемония по изпращането на Вероника Демирева и Димитър Соколов, които ще участват в летните Олимпийски игри „Спешъл Олимпикс”. Те ще се проведат от 9 до 20 септември т.г. в гр. Антверпен /Белгия/. На събитието присъства и секретарят на община Смолян Момчил Николов. От свое име и от името на кмета Николай Мелемов, той пожела на учениците да са здрави, успешно представяне и да се забавляват. От Ресурсния център подкрепиха своите възпитаници и също им пожелаха да са завърнат с поредните златни медали. В края на февруари т.г. Николов изтегли чрез жребий имената на Вероника и Митко, които ще представят Смолян и България на летните игри на „Спешъл Олимпикс”. В това събитие в рамките на 10 дни ще вземат участие над 2 000 атлета и техните делегации от 58 държави. От България ще участват 16 атлета, като за младежи, подпомагани от Ресурсен център – Смолян беше определена квота от двама участници в спорт бадминтон – едно момче и едно момиче. По регламент изборът на участници се извършва от кмета на общината, или от определен от него представител в присъствието на нотариус.

За първи път тази година община Смолян има квота за две деца, които да участват в летните игри на хора със специални потребности „Спешъл Олимпикс”, като регламентът е да са навършили 16 години, обясни директорката на Ресурсен център – Смолян Мария Семерджиева. Тя заяви, че за екипа на институцията е изключителна чест и отговорност участието на децата и учениците със специални потребности в различни инициативи с цел тяхното личностно израстване и развитие. Подготовката на олимпийците беше организирана изцяло от Ресурсен център – Смолян, под ръководството на треньор Мая Костова и с изключителната подкрепа на ресурсните учители.

Вероника и Митко са възпитаници на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, където преди години се даде началото на регионалните игри на „Спешъл Олимпикс. Нашите състезатели бяха поздравени с музикална програма от малчугани от детската градина в Устово. Успех и достойно представяне им пожела и Теодора Щерева от РИО на МОН. На събитието по изпращането присъстваха родители, учители и деца от Ресурсния център.

Вирни се горе